5 věcí, které si musíte přivézt z Thajska

Thajsko, země nedozírných možností. Země, kde na každém kroku budete čerpat nové zážitky, vstřebávat neznámé vůně a budete zahlceni množstvím neznámých jídel, surovin a produktů. Thajsko vás bude fascinovat a naplňovat zároveň a vy budete toužit, aby to, co zažíváte, mohli poznat i vaši blízcí. Kromě vašich nádherných fotografií byste jim proto měli přivézt něco, co jim alespoň na chvíli dá pocit stejné dokonalosti, jakou jste poznali vy při své cestě touto asijskou zemí. Nemůžete se rozhodnout, jaké suvenýry přivézt z Thajska? Přinášíme vám pět tipů na věci, které z Thajska prostě dovézt musíte.

Thajské pivo Chang

Jsme Češi, tak čím bychom měli začít jiným, než pivem. Thajské pivo udělá radost určitě všem, kteří rádi poznávají nové pivní chutě. V Thajsku najdete několik značek piv: národní pivo Singha, Tiger a mnoho dalších. Asi nejznámější je ale pivo Chang (v překladu Slon). Chutí se nejvíce podobá plzeňskému pivu, ale obsah alkoholu je vyšší. Chang je v Thajsku relativně novým pivem, jeho výroba byla zahájena až v roce 1995, ale již plně konkuruje národnímu pivu Singha. Dá se sehnat i na českém trhu, takže když si ho vaši blízcí zamilují, určitě si najdou cesty, jak ho sehnat. 😆
Whisky Hong Thong

Thajská whisky Hong Thong


Abychom nemluvili pouze o pivu, přejdeme na vyšší level, kterým je určitě thajská whisky Hong Thong. Mnoho lidí se domnívá, že se jedná o rum, ale není to pravda. Do skupiny rumů bychom spíše zařadili Sang Som a Mekhong. Hong Thong je thajskou nejpopulárnější whisky, která přece jen v sobě něco z toho rumu má (obsahuje některé melasy). Obsah alkoholu je 35 % a je prostě výborná...

Dragon fruit

Dragon fruit
Dragon fruit neboli "dračí ovoce" seženete v Thajsku v každé tržnici. Ovoce, které původně pochází ze Střední Ameriky, a je z čeledi kaktusovitých, je již v Thajsku jako doma. Oproti jeho drsné vnější slupce je jeho vnitřek velmi jemně lahodný a jeho chuť vzdáleně připomíná kiwi.

Vyvézt ho do Čech můžete, takže se nemusíte bát, že byste měli na letišti problémy a vašim blízkým určitě udělá radost. A nejen to, přivezete jim i mnoho železa, vápníku, fosforu, antioxidantů a vitamínů.

Mušle z Thajska

Mušle Thajsko
Někteří z mých blízkých stále trvají na tom, že jim mám přivézt mušle, a tak je vozím a vozím a vozím. A proč by také ne... Je to dárek zdarma, a přitom dáte patřičně najevo, že jste si na ně během své dovolené vzpomněli. S mušlemi ale opatrně, abyste neměli problémy na celnici. Z Thajska se totiž nesmějí vyvážet velké lastury a chráněné korály! Raději si proto před cestou zkontrolujte, co můžete a nemůžete vyvézt. Například z Turecka či Egypta nesmíte vyvézt ani malou mušličku či kamínek, Thajsko je v tomto ohledu benevolentnější.





Kari pasta

Kari pasta
To nejlepší jsem si nechala na závěr. Asijské jídlo si určitě zamilujete a budete chtít, aby ho vyzkoušeli i vaši blízcí. Dovezte jim proto některou z kari past a nezapomeňte si vzít i pár pytlíků pro sebe. Kari pasta s kuřecím masem a kokosovým mlékem, podávaná s jasmínovou rýží prostě nemá chybu. A když do ní ještě zamícháte na větší kostičky nakrájené brambory, tak se uslintáte blahem.

TOP je panang kari pasta, ale na výběr máte z mnoha druhů.






Komentáře

  1. Já jsem si z Japonske přivezla doumbek. Jedná se sice o tradiční balkánský nástroj, ale nějakým způsobem jsem tam našel obchod, kde podobné věci prodávali. A jako co vám budu povídat, když jsem to kupovala, tak jsem si myslela, že je to jen pěkné djembe nebo bongo. Prostě pěkný bubínek, který bude fajn třeba na meditace s kámošema. Že to vlastně není vůbec Thajská záležitost, to jsem se dozvěděla až posléze doma. ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat